طبخ - تحضير لعزومة كبيرة بالصور.وصفات متعددة لعزومة او مناسبة العيد اكلات
طبخ - تحضير لعزومة كبيرة بالصور.وصفات متعددة لعزومة او مناسبة العيد اكلات
تحضير لعزومة كبيرة بالصور.وصفات متعددة لعزومة او مناسبة العيد
نبدأ بسم الله
العزومه ماشاء الله العدد مفتوح مش محدد وعارفين طبعا ان اي عزومه بتاخد ثلاث ايام يوم قبلها اعداد ويوم العزومه نفسه ويوم بعدها ده غالبا هايكون الحوض والتعامل مع الاكل الباقي من العزومه نبدأ باليوم اللي قبل العزومه عملت فيه اولا بسبوسه دي مقاديرها بنفس الكوب اللي في الصوره
كوبين سميد كوب سكر كوب جوز هند كوب قشطه وطبعا بنفس الكوب كوب الا ربع سمنه وكوب زبادي ومعلقه بيكينج ومعلقه فانيليا هاقلب السميد مع السمنه ابسه وباقي المقدير مع بعض وعدين اقلبهم ع السميد وافردهم في صينيه
ودخلت الفرن اول ماطلعت سقيتها شربات وغطيتها عشان تبقي طريه شايفين ما شاء الله
وكمان قطعتها وحطيتها فورق كب اكيك لانها كانت طريه يعني تتمسك بالعافيه وكمان شياكه وذوقتها بشوكلت جواه سوداني
وكده خلصنا من البسبوسه
نروح بقي للمحشي
وانا بعمل التسبيكه بصل وتوم وطماطم وتوابل ذوتها شويتين جزء للمحشي وجزء هاقلولكم عليه بعدين بس خليكم فاكريين وده اخدته قبل ما ذود الخضره بتاع المحشي طبعا
عملت حله صغيره ورق خس
وده هايتقدم في اطباق صغيره قولوا بين كل اتنين طبق تقريبا
وده طبقي لاني بحبه
وعملت كمان ماشاء الله حلتين كبار محشي كرنب
المحشي لفيته وتاني يوم اللي هو يوم العزومه الصبح سويته
في اليوم ده كمان سلقت بطتين كويس وسيبتهم ع التحمير ليوم العزومه عارفين البط بياخد وقت في السوي وكمان سلقت اللحمه
وسلقت بطاطس وقرنبيط بس سلقتهم في شوربه عشان ياخدوا طعم كويس
بس ده اول يوم وكمان تنضيف الشقه تعالوا بقي لتاني يوم يوم العزومه الحمد لله االضيوف كانوا هايجوا مع زوجي بعد المغرب فكان عندي
وقت لذلك بدأت بالسلطه سلطه خضرا عاديه وحطيتها في اكياس لحد وقت التقديم في التلاجه
وكمان حمرت البط كويس في الفرن ولفيته في الفويل
صحيح احتاجت اسخنه في الفرن تاني قبل التقديم بس كان تسخين ع السريع
وانا بحمره في الفرن دهنته ذبده وعصره ليمونه وتحت الشوايه ياجميل
وكده خلصنا من البط وسوينا المحشي الكرنب والخس هايتقدم في سرفيس كبير
ده طبعا وقت التقديم
كده خلاص المحشي
تعالوا معايا نعمل دونات
العجينه
2ونص كوب دقيق معلقه ذبده ومعلقه خميره ومعلقه لبن بودره وذره ملح وبيضه ورشه سكر واعجني بميه عجينه متماسكه وفردتها قطعتها وبعدين غطيتها شويه تخمر
وقليتها وسيبتها ع الزينه
وده لما ذوقتها عشان ما حدش يتوه مني هههه
وكمان
كده خلصنا من الدونات
لسه مكملين باقي لسه اصناف كتير حلو وحادق بس عشان عدد الصور في المشاركه هانكمل في المشاركه الجايه بإذن الله
نبدأ بسم الله
العزومه ماشاء الله العدد مفتوح مش محدد وعارفين طبعا ان اي عزومه بتاخد ثلاث ايام يوم قبلها اعداد ويوم العزومه نفسه ويوم بعدها ده غالبا هايكون الحوض والتعامل مع الاكل الباقي من العزومه نبدأ باليوم اللي قبل العزومه عملت فيه اولا بسبوسه دي مقاديرها بنفس الكوب اللي في الصوره
كوبين سميد كوب سكر كوب جوز هند كوب قشطه وطبعا بنفس الكوب كوب الا ربع سمنه وكوب زبادي ومعلقه بيكينج ومعلقه فانيليا هاقلب السميد مع السمنه ابسه وباقي المقدير مع بعض وعدين اقلبهم ع السميد وافردهم في صينيه
ودخلت الفرن اول ماطلعت سقيتها شربات وغطيتها عشان تبقي طريه شايفين ما شاء الله
وكمان قطعتها وحطيتها فورق كب اكيك لانها كانت طريه يعني تتمسك بالعافيه وكمان شياكه وذوقتها بشوكلت جواه سوداني
وكده خلصنا من البسبوسه
نروح بقي للمحشي
وانا بعمل التسبيكه بصل وتوم وطماطم وتوابل ذوتها شويتين جزء للمحشي وجزء هاقلولكم عليه بعدين بس خليكم فاكريين وده اخدته قبل ما ذود الخضره بتاع المحشي طبعا
عملت حله صغيره ورق خس
وده هايتقدم في اطباق صغيره قولوا بين كل اتنين طبق تقريبا
وده طبقي لاني بحبه
وعملت كمان ماشاء الله حلتين كبار محشي كرنب
المحشي لفيته وتاني يوم اللي هو يوم العزومه الصبح سويته
في اليوم ده كمان سلقت بطتين كويس وسيبتهم ع التحمير ليوم العزومه عارفين البط بياخد وقت في السوي وكمان سلقت اللحمه
وسلقت بطاطس وقرنبيط بس سلقتهم في شوربه عشان ياخدوا طعم كويس
بس ده اول يوم وكمان تنضيف الشقه تعالوا بقي لتاني يوم يوم العزومه الحمد لله االضيوف كانوا هايجوا مع زوجي بعد المغرب فكان عندي
وقت لذلك بدأت بالسلطه سلطه خضرا عاديه وحطيتها في اكياس لحد وقت التقديم في التلاجه
وكمان حمرت البط كويس في الفرن ولفيته في الفويل
صحيح احتاجت اسخنه في الفرن تاني قبل التقديم بس كان تسخين ع السريع
وانا بحمره في الفرن دهنته ذبده وعصره ليمونه وتحت الشوايه ياجميل
وكده خلصنا من البط وسوينا المحشي الكرنب والخس هايتقدم في سرفيس كبير
ده طبعا وقت التقديم
كده خلاص المحشي
تعالوا معايا نعمل دونات
العجينه
2ونص كوب دقيق معلقه ذبده ومعلقه خميره ومعلقه لبن بودره وذره ملح وبيضه ورشه سكر واعجني بميه عجينه متماسكه وفردتها قطعتها وبعدين غطيتها شويه تخمر
وقليتها وسيبتها ع الزينه
وده لما ذوقتها عشان ما حدش يتوه مني هههه
وكمان
كده خلصنا من الدونات
لسه مكملين باقي لسه اصناف كتير حلو وحادق بس عشان عدد الصور في المشاركه هانكمل في المشاركه الجايه بإذن الله
طبخ - تحضير لعزومة كبيرة بالصور.وصفات متعددة لعزومة او مناسبة العيد اكلات طبخ - تحضير لعزومة كبيرة بالصور.وصفات متعددة لعزومة او مناسبة العيد اكلات طبخ - تحضير لعزومة كبيرة بالصور.وصفات متعددة لعزومة او مناسبة العيد اكلات
المصدر: منتديات روعة الخليج - من قسم: ارشيف الطبخ
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire